Spring til hoved indhold

Bornholm er kåret til Danmarks 8. bedste studieby

Udgivet d. 5/3/2022

Bornholm er ikke det første sted, man forbinder med pulserende studiebyer, men for anden gang har uddannelserne i Rønne fået solskinsøen på top 10 over Danmarks Bedste Studiebyer 2022. I år tager Bornholm nemlig 8. pladsen, hvilket placerer øen blandt de allerbedste steder at studere i det danske land.

Et trygt og godt byliv for de studerende
Undersøgelsen viser, at tryghed, transportmuligheder og et pulserende byliv er blandt de vigtigste parametre, når de unge skal vælge deres kommende studieby. Her scorer Bornholm højt, og det kan netop være årsagen til, at man for anden gang kan se Solskinsøen blandt top 10 af de danske studiesteder, og det er der faktisk rigtig god grund til.

Først og fremmest er der i løbet af årene kommet til stadighed flere uddannelser, der kan lokke de studerende til, ligesom det er blevet nemmere at komme til øen. Derudover har 12,36% af de unge i undersøgelsen svaret, at tryghed er det vigtigste for dem, når de skal vælge studieby, og her vinder Bornholm 1. pladsen. Tryghed er på mange måder en forudsætning for at kunne nyde bylivet, og det er vigtigt for mange unge at kunne færdes sikkert i den by de studerer i – også om aftenen. Både i forhold til vold- og seksualforbrydelser er Bornholm et af de steder med færrest anmeldelser, og med kun 4 indbrud sidste år, lever Bornholm op til sin kåring som Danmarks mest trygge studieby. Ydermere var der kun 51 cykeltyverier i 2021, hvorimod der i København i samme periode var hele 12.611 anmeldelser om stjålne cykler. Så de studerende kan også beholde cyklen i fred, når de skal hjem fra byen.

For by- og natteliv er ikke kun forbeholdt Danmarks større byer, faktisk så placerer Bornholm sig på en 10. plads over studiebyer med bedst byliv, med intet mindre end 100 caféer og restauranter samt barer og diskoteker.

Her er Danmarks 10 bedste studiebyer 2022
Forud for kåringen har studentum.dk adspurgt unge over hele landet, hvad de prioriterer, når de leder efter deres kommende studieby. Det har resulteret i otte parametre, som studiebyerne  er blevet bedømt ud fra: Gode karrieremuligheder, høj faglighed, følelsen af tryghed, billige boliger, studiejobs, gode transportmuligheder, kultur-, sports- og fritidsaktiviteter og byliv. Her er listen over Danmarks top 10 bedste studiebyer 2022:

  1. Aarhus
  2. Aalborg
  3. København
  4. Odense
  5. Esbjerg
  6. Herning
  7. Kolding
  8. Bornholm
  9. Horsens
  10. Vejle

Om undersøgelsen
Her kan I se hele undersøgelsen, læse mere om de enkelte studiebyer eller få indblik i  metoden bag undersøgelsen. 

Kåring og by-portrætter

Metode og bedømmelseskriterier

Studentum.dk står bag undersøgelsen. Studentum.dk er et digitalt uddannelsesmedie for ungdomsuddannelser, sabbatår og  videregående uddannelser med mere end 1,1 million årligt besøgende.