Spring til hoved indhold

Bliv SOSU-assistent eller -hjælper og luk lyset ind

Bliv SOSU-assistent eller SOSU-hjælper

Udgivet d. 9.8.2023

En uddannelse, der giver retning. Et job, der giver mening

Med en SOSU-uddannelse bliver du en vigtig person i andres liv. Borgere ser frem til dit besøg. Børn, unge, ældre og psykisk syge med plejebehov får øget deres livskvalitet med din sans for omsorg. Du lukker i mere end én forstand lyset ind for mennesker, der har brug for en hjælpende hånd til at komme igennem dagen.

"Hvis bare én person har følt sig mindre ensom i dag, har det givet god mening at gå på arbejde."

Vil du være SOSU-hjælper eller -assistent?

På Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole kan du uddanne dig til enten social- og sundhedshjælper eller social- og sundhedsassistent. Som social- og sundhedshjælper beskæftiger du dig primært omsorg, pleje og praktisk hjælp, mens du som social- og sundhedsassistent kan stå for medicinering, koordinering og en bredere vifte af opgaver inden for rehabilitering.

Hvordan er økonomien under uddannelsen?

Begge SOSU-uddannelser veksler mellem skole og oplæring. På grundforløbene får du SU under din uddannelse, hvis du er under 25 år. På hovedforløbene får du elevløn eller voksenløn alt efter, om du er under eller over 25 år, og om du f.eks. har relevant erhvervserfaring.

"Jeg ved da godt, at jeg ikke redder hele verden, men nogle gange rækker det at redde en andens dag."

Næste optag på skolen er august 2023

Er det nu, du skal gøre drømmen til virkelighed? Kan du se dig selv som en central person i andre menneskers liv? Så inviterer vi dig til at tage en SOSU-uddannelse på Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole.

Kom videre nu