Spring til hoved indhold

Social- og sundhedsassistent

Som social- og sundhedsassistent er du uddannet til at se helheden i plejen og omsorgen, og du kan selvstændigt udføre sygeplejeopgaver og beskæftigelsesvejledning. Du tager dig af forskellige typer af patienter; både børn, unge, ældre og psykisk syge.

På uddannelsen får du en grundlæggende viden om at give praktisk og personlig hjælp. Du lærer også om sygepleje- og omsorgsopgaver, og om hvordan du kan planlægge aktiviteter, der styrker helbredet og forhindrer sygdomme.

På skolen lærer du bl.a. om kroppen, de mest almindelige sygdomme og sammenhængen mellem livsstil og sygdom. Du får viden om hygiejne, forebyggelse af smitte og om kemi i f.eks. plejemidler og medicin. Desuden lærer du at administrere medicin til borgeren og at dokumentere den sygepleje, du udfører.

Du vil blive dygtig til at kommunikere og arbejde sammen med borgere, patienter og pårørende. Du vil også lære at arbejde sammen med andre sundhedsprofessionelle om at tilrettelægge et sammenhængende plejeforløb.

Som social- og sundhedsassistent udfører du sygeplejeopgaver, planlægger aktiviteter og vejleder sosu-hjælpere i hjemmeplejen, på plejehjem og hospitaler.

Generelt

Vejledning

På skolen

Indflydelse og samarbejde

Fakta

Studie-Ø Bornholm