Spring til hoved indhold

Derfor skal du vælge Bornholm

Går du med overvejelser om at tage en uddannelse på Bornholm? Vi har listet 8 grunde til, hvorfor du skal vælge Bornholm som uddannelsesø og Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole som uddannelsessted.

1

På Bornholm får du lov til at lære og udvikle dig i trygge og nære rammer. På Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole bliver du en del af en mindre uddannelsesinstitution, hvor elever, lærere og administration kender hinanden.

2

Du får en dagligdag i unikke og nye, moderne rammer på Campus Bornholm – designet med masser af plads til både individuel fordybelse og det effektive gruppearbejde.

3

Vi har et helt unikt samarbejde med Bornholms Hospital, Bornholms Regionskommune og Psykiatrisk Center Bornholm. Det betyder, at du i stort omfang har mulighed for at få både dybde og bredde i den kliniske undervisning.

4

Campus Bornholm blev indviet i sommeren 2018, og vi deler bygningen med en lang række andre uddannelser. Det giver et unikt studiemiljø med en lang række fælles faciliteter, sociale og faglige arrangementer – og selvfølgelig nogle gode fester.

5

Du kommer væk hjemmefra, får lov til at stå på egne ben og lærer at klare dig selv. Bornholm er tættere på, end du tror. København er mindre end tre timer væk, hvis du tager færge og bus. Færgepriserne er fornuftige. Tager du flyet, så får du studierabat og kan komme til København på blot 35 minutter. Der er mere end 100 afgange om ugen. Der er desuden gode muligheder for at få noget at bo i. I Rønne er der f.eks. helt nye kollegieværelse og ungdomsboliger... og der kommer flere til.

6

Bornholm er et særligt sted i verden med en helt unik natur, som man ikke behøver at ‘køre efter’. Den er lige udenfor døren – næsten uanset, hvor du kommer til at bo. Havet. Klipperne. Skovene. Strandene. Horisonten.

7

Bornholm er et helt og fuldt lille samfund med velfungerende offentlig transport, hvis du vil rundt på øen. Ud over den unikke natur kan du finde tusinde vis af foreninger, kulturtilbud, festivaller, butikker m.m. og masser af god mad rundt om på hele øen.

8

Sidst, men ikke mindst. Bornholm er en grøn ø. Bornholm er test-ø, når multinationale virksomheder tester vindmøller, elbiler, batterier, solceller med meget mere. I 2025 er det ambitionen, at Bornholm skal være et CO2-neutralt samfund baseret på vedvarende energikilder. Når solen skinner og vinden blæser – så klarer vi os med strøm fra solceller og vindmøller. 3 ud af 4 husstande holder varmen med sol, vind, halm, træpiller, flis og gyllepower.