Spring til hoved indhold

Kursus: Medvirken ved medicinadministration

Udgivet d. 11.12.2024

Arbejder du et sted med mennesker, hvor du også skal være med til at give medicin, så er dette kursus lige noget for dig. Du kan også deltage, selvom det kun er et vikar- eller studiejob.

Efter uddannelsen kan du medvirke ved medicinadministration inden for dit ansvars- og kompetenceområde med afsæt i arbejdspladsens instrukser og gældende lovgivning. Uddannelsen giver dig viden om hvordan du udleverer medicin, hjælper borgeren med korrekt indtagelse og observerer og reagerer på forandringer ud fra viden om virkning, bivirkning og interaktioner hos de hyppigst forekommende lægemidler i din praksis. Endvidere bliver du styrket i det tværprofessionelle og tværsektorielle samarbejde inden for dit jobområde med henblik på øget patientsikkerhed.

Målgruppe:

Uddannelsen henvender sig til faglærte og ufaglærte medarbejdere, der varetager sundhedsfagligt og/eller pædagogisk arbejde med børn, unge, voksne og ældre. Medarbejderne kan fx være social- og sundhedshjælpere, pædagogiske assistenter, dagplejere, pædagogmedhjælpere eller familieplejere, der fx arbejder inden for det nære sundhedsvæsen, på dagtilbudsområdet, eller på specialområdet.

Der arbejdes med følgende AMU-mål:

  • Deltageren kan medvirke ved medicinadministration, herunder kan deltageren:

    • udlevere medicin og hjælpe borgeren med at indtage denne korrekt.
    • observere og reagere på forandringer i borgerens adfærd i forhold til den medicinske behandling og på baggrund af viden om medicinens virkning, bivirkning og interaktioner.
    • samarbejde med borgeren om at indtage medicinen korrekt ud fra borgerens forudsætninger, behov og ønsker.
    • handle ud fra bevidsthed om eget ansvars- og kompetenceområde og kan arbejde ud fra arbejdspladsens instrukser, herunder delegeringsansvar i henhold til gældende lovgivning.
    • dokumentere og videregive relevante observationer ved forandringer i borgerens tilstand og ved afvigelser ved medicingivning. Deltageren har kendskab til utilsigtede hændelser.
    • samarbejde med borgeren om videregivelse af relevante informationer til pårørende, tværfaglige og tværsektorielle samarbejdspartnere ud fra gældende lovgivning.

Varighed:

Uddannelsens varighed er 3,0 dage

Undervisningsdage d. 13/3, 20/3, 25/3 2025

Eksamen:

Der er en skriftlig prøve til uddannelsen.

Klik her for tilmelding

Der er tilmeldingsfrist 23/2-25